Få Betalt För Din Skrotbil

Vi har skapat "Panta bilen" för att det ska vara lika enkelt att bli av med din skrotbil och få betalt, som det är att panta en burk.

Varför panta bilen och hur fungerar det?

Steg för steg

  • Logga in med BankID
  • Bekräfta bil uppgifter från regbeviset Del 2 (gula)
  • Skriv vart vi ska hämta bilen eller om du ska lämna den själv
  • Bekräfta dina personuppgifter
  • Berätta vad som finns kvar på bilen
  • Signera erbjudande med BankID

Sedan sköter vi resten!

  • Vi informerar dig när vi kommer och hämtar bilen samt bekräftar att fysiska regbeviset del 2 (gula) är tillgänglig
  • Vi lastar bilen på bärgare och kontrollerar allt information
  • Vi skickar en Swish betalning direkt innan bärgaren åker iväg

Få bilen hämtad
-Betalt direkt via Swish

Snabba pengar utan krågnel

Slipp krångel med bilannonser och låga bud, få snabb utbetalning direkt via swish utan väntetider. Du behöver inte heller bekymra dig om bilens skick, funktionalitet eller bestiktning.

Tryggt och smidigt

Allt sköts smidigt med BankID för din trygghet. Du behöver inte oroa dig för att inte få betalt – med BankID-verifiering är säkerheten garanterad och vi kan inte smita från vår betalningskyldighet.

Cirkulär och hållbar

När du väljer att panta din bilen bidrar du till ett mer cirkulärt och hållbar samhälle. Din bil går till en auktoriserade och certifierad bilåtervinnare som följer alla miljö- och kvalité standarder.

Vanliga frågor och svar

Svar: På del 2 av registreringsbeviset, det gula, hittar du båda uppgifterna. Se exempelbilden för att se var dessa uppgifter finns.

Svar: När du själv lämnar in bilen får du minst 500 kr extra, och inga hämtningskostnader dras av om bilen hade stått längre bort.

Svar: Ja, skatten återbetalas alltid till fordonsägaren utöver det vi betalar för att panta din bil.

Svar: Även om det finns krockskador eller om några mindre, oviktiga delar saknas, anser vi bilen fortfarande som komplett. Om du är osäker, kontakta oss gärna på bilar@sundsvalls.com.

Svar: Alla bilar från 1990 och nyare har originalkatalysatorer i avgassystemet, så länge de inte har blivit utbytta eller modifierade med en svetsad, eftermarknadskatalysator.

Svar: Du behöver del 2 av registreringsbeviset, den “gula” delen, samt ett giltigt ID.

Svar: Ja, men då måste fullmakten vara skriftligt underskriven av både fullmaktsgivaren och fullmaktshavaren. Inkludera även kopior av giltiga ID-handlingar för båda parter.

Svar: Kontakta oss på bilar@sundsvalls.com så ska vi se över ditt ärende.

Svar: Det är helt okej att ha vissa saker i bilen, så länge det inte är grovskräp eller hushållssopor. Om du vill bli av med bildelar, hjul eller annat som en bilåtervinnare kan ta hand om, är det okej att lämna dessa i bilen. Obs! Lösa däck utan fälg och airbags kostar 25 kr/styck att lämna hos oss.

Svar: För bilar som är yngre än 15 år, kontakta oss på bilar@sundsvalls.com för ett personligt anbud. För äldre bilar baseras ersättningen på pantvärdet. Ta kontakt med oss om du har frågor eller vill att vi ska se över ditt ärende.

Välkommen till framtidens bilåtervinning - snabbt och enkelt, precis som det ska vara!

Vi har skapat “Panta bilen” för att det ska vara lika enkelt att bli av med din skrotbil och få betalt, som det är att panta en burk. Alla vet hur man pantar en burk, hur lätt det är och hur glad man blir för att få en slant, samtidigt som man värnar om miljön!
Så tycker vi att det ska vara när det gäller skrotbilar också! Alla borde veta hur det går till. Okunskapen gör att många har uppfattningen om att det är en lång och krånglig process. Med vår “Panta bilen”-tjänst så kan man nästan argumentera för att det är enklare än att panta en burk; för du kan även göra det via mobilen från bekvämligheten av soffan. Vad än din anledning är för att skrota din bil, så är vi säkra på att vår tjänst är tillräckligt enkel, snabb och lönsam.

Tjäna pengar, samtiding som du värnar om miljön

Vi tycker att alla ska tjäna på att välja hållbarhet. Det är hela vår tanke bakom den här idén. Inga fler bilar som står oanvända eller skräpar i naturen. Vi ser till att de återvinns och återanvänds, så att vi kan nyttja de resurser som redan finns och nå de globala miljömålen. Tillsammans kan ni hjälpa oss att sprida ordet, nu skrotar vi inte bilen, vi pantar bilen!
Vi på Sundsvalls Bildemontering lägger fokus på hållbarhet och därför har vi tagit fram en lösning som vi alla kan dra nytta av.

FÖRHINDRAT
KLIMATAVTRYCK

1 473 537 kgCO₂e

Bilresande
19 647 160 kilometer

Att använda återvunnet material istället för jungfruligt resulterar i ett mindre koldioxidavtryck.
Skillnaden motsvarar att köra 19 647 160 km i en medelstor bil i Sverige.

Uppvärmda hus
934 hus

Att använda återvunnet material istället för jungfruligt resulterar i ett mindre koldioxidavtryck.
Skillnaden motsvarar den årliga uppvärmningen av 934 medelstora hus i sverige

Panta Bilen Nu!